2 Indkøb af dele til IDE/PCMCIA

This page is in Danish only, the translation module doesn’t work on this page sorry, so you’ll need to use an off site translator. This describes the aquirement of the needed items to use a CF card as a harddrive and pcmcia adapter to move data.

Resten af denne artikel er på dansk.

Før du køber ind, bør du gøre op med digselv hvad du har behov for, og hvad du har i forvejen.

Resultatet er at sætte en harddisk eller bruge et Compact Flash kort som  som harddisk. Og/eller bruge en PCMCIA til CF adapter til overførsel fra PC til Amiga

Inden du handler ind bør du kontrollere om du har følgende, og er du i tvivl skriv en kommentar.

Krav

  • Minimum Amiga OS 2.0 disketter
  • Amiga med IDE port
  • Amiga med PCMCIA port (Hvis man skal bruge dette)
  • Kickstart 37.300+

Anbefalet

  • PC med WinUAE + CF kort læser + Kickstart rom der passer til din amiga.
  • Amiga OS 2.0 ADF filer
  • Compact Flash kort

IDE til CF som lydløs erstatning for 2½” harddisk

 

PCMCIA med CF som kan bruges til nem overførsel af data, bla ADF filer, til/fra PC – CF kortet bliver Fat32 formateret, det kommer vi ind på senere

Jeg vil ikke liste nogle steder hvor man kan købe CF kort da man kan få dem mange steder. Som tommelfinger regel er der flere der har haft problemer med Kingstons CF kort. Jeg har dog ingen problemer haft med dem. De fleste CF kort er IDE kompatible.

Amigaen kan som standard maks se 4GB, der er dog en del ting man kan gøre for at komme ud over det, men det er en masse besvær. Måske skriver jeg om det på et tidspunkt, men indtil videre hold dig til CF kort <= 4GB

Bemærk

  • Kickstart 37.300 + 37.350 har en fejl som gør at den typisk kun kan se 40MB, mine tests med at holde system partitionen under disse og efterfølgende partitioner over har ikke vist sig at lave nogle problemer (OS2.1).
  • Kickstart 37.299som meget tidlige versioner af A600 udkom med kan ikke tilgå IDE/PCMCIA portene.

Husk en ting før du handler ind; du må købe op til 80,- uden for EU uden du risikerer at blive beskattet af det, det er incl porto.

Det er bla her http://dealextreme.com (DX) kommer ind. Vare priserne er incl forsendelse.

44pin IDE til CF adapter  PCMCIA til CF adapter

Kig også på eBay efter delene, der er er nogle der er billigere end DX af og til.

Jeg har selv købt disse og kan derfor anbefale dem. IDE adapteren skal dog have kablet presset helt ind, hvis ikke, har den ikke forbindelse.

Jeg har pt ikke kunnet finde nogle 44pin  2½” kabler andre steder end her Amigakit, finder du et billigere sted, smid venligst en kommentar.

IDE til CF adapterne fås med forskellige stik så hvis du har en gammel bærbar eller 3½” 40pin ide port (som fx Amiga 4000) eller X-Surf3cc netkort med indbygget ide port osv kan du kigge på udvalget på DX, søg på “cf ide”. Det kan være der er kommet billigere produkter til sortimentet end mine links, så lav en søgning først.

Der er andre forhandlere der sælger IDE til CF med stik til direkte påsættelse på bundkortet. Det kræver man fjerner metal låget inden i. Nogle af disse adaptere passer ikke til A600, så vær opmærksom her.

Det kan ikke betale sig med hurtige diske som fx SATA osv, da maks overførslen på A1200 / A600 er på ca 2.2MB/sec A600 er sikkert langsommere da dens CPU er langsommere. Efter min mening er CF kortet det bedste + billigste valg ved nyerhvervelse.

DX har også CF kortlæsere, men læs folks beskrivelser af produkterne da der kan være en god gang plastik imellem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *