3 Isættelse af CF kort

Efter anskaffelsen af diverse varer er det tid til at montere hardwaren. Det er lige til at gå til, men viser det alligevel. Dette gælder for både A600 samt A1200

Et fint eksemplar af en maskine. Når skuerne i bunden er fjernet, er der stadig 2 steder den sidder fast. Ca ud i siden af tasterne ESC og HELP sidder der et stykke plastic der holder sammen på kabinettet, hvis man stikker en lille skruetrækker ind mellem sprækken hvor bunden adskiller toppen (set fra siden) kan man løsne låget, der skal ikke bruges vold, men måske lirkes lidt.

Maskinen inden i. På HD modellen sidder der sikkert en ramme med en lille harddisk i, rammen kan løftes op da den kun sidder i spænd, jeg vil anbefale at lade den sidde.

 

Sådan skal kabel, CF adapter og CF kort monteres. Pin 1 er det der er tættest på dig hvis du sidder bag maskinen som vist.

 

For at undgå kortslutninger på CF kortet skal vi lige sikre at det er beskyttet. Ja det er paprøret fra en toilet rulle, ret primitivt men det er gratis. Man skal lige trykke den flad først.

 

I min bedste efterligning af Jørgen Klevin vælger jeg at klippe røret til så kortet med ledning er lidt mere fleksibelt.

Jeg har sat tape for enden af røret, samt tape på hver side der klistrer røret fast til ledningen. På den måde falder det ikke af hvis man transporterer Amigaen.

 

Næste skridt er at installere Amiga OS enten fra disketter eller via WinUAE.

 

Jeg har forberedt en lille video som skal uploades til youtube med selve installationen, jeg håber jeg får tid til at gøre det i løbet af ugen.

 

 

 

 

2 thoughts on “3 Isættelse af CF kort”

  1. Hvordan har du dog fundet ud af alt det ? Amigaen bringer minder. Jeg har desværre stadig ikke fundet den musik, jeg har lavet. Gad vide hvor den blev af. Hejsa!

  2. det med CF på IDE fandt jeg ud af for mange år siden da jeg så en pc med adapteren i, den skulle bruges som firewall. Cisco ASA bruger også CF kort som HDD i dag 🙂

    Det var lidt nemmere da jeg så fandt adapterne først hos http://vesalia.de så senere hos dealextreme.

    Jeg mindes desværre ikke at have nogle af dine moduler. Jeg havde “Fire with fire” men den blev korrupt på en PC diskette 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *