Weber grillet flæskesteg

At grille en flæskesteg på weberen er noget nemmere end i ovnen.

Flæskestegen skal grilles med indirekte varme, samt have en drypbakke under sig. Jeg genbruger gerne alu bakker fra fx frosne varer eller andet godt. Det er trodsalt noget billigere end at give Kr. 100,- for 10 bakker. Det kan stærkt anbefales at bruge stege termometer. På pakken stod der at den skulle være 62grader inden i. Jeg fik det bedste resultat ved 75grader. Der står typisk på de fleste stegetermometre at en svinesteg skal være 75grader.

Grillen startes op med fx grillstarterter, langsomt brændende briketter kan anbefales.

  • 1 stk flæskesteg, jeg mener denne var 1½kg
  • Groft salt
  • Laurbærblade

Stegen efterridses ned til kødet, groft salt gnides i og får lidt laurbærblade.

 

Når de øverste kul i grilstarteren er næsten hvide fordeles briketterne i siden på grillen. Kulholdere er en fordel. Placer drypbakken i midten, og madristen oven på. Luk låget til, og lad grillen stå og varme op i ca 5-10 min. Placer nu stegen i midten af grillen, og har du et grill stege termometer kan det anbefales at placere dette så spidsen skubbes parallelt med sværen så spidsen når midten. Hvis stegens svær, ikke har et nogenlunde vandret niveau, så placer nogle kugler lavet af fx alufolie under stegen, så den kommer til dette.

Alt afhængigt at hvor hurtigt kul/briketter brænder skal der efterfyldes nogle. Kig evt i vejledningen til din grill for bedste resultat. Jeg bruger heatbeads og efterfylder 3-4stk i hver side pr time.

Efter 1½ time så denne steg næsten færdig ud, men sværen var stadig blød. Den indre temperatur var omkring 68-70grader. 15 min efter var temperaturen nået 75grader og sværen sprød. På billedet kan ses nederste højre hjørne mangler lidt endnu.

Klar til servering.

Stegen var dejlig saftig, sprød svær og smagte godt.

Som tilbehør kan man spise de sædvanlige brunkartofler, eller hvis det skal være nemt, flødekartofler. Kartoffelsalat er også godt.

Dette kan også gøres til jul, pas dog på at grillen ikke blæser omkuld eller at det regner. Regnen køler grillen ned.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.